Monday, March 3, 2014

kisah kejayaan seorang rakan di FB

bismillah.. alhamdulilah .. kisah kejayaan seorang rakan di FB....


Assalamualaikum sahabat – sahabat FB sekalian,

DENGAN RASA RENDAH DIRI SAYA BERKONGSI KEGEMBIRAAN INI DENGAN NIAT TUAN/PUAN SEKALIAN DAPAT TERUS BERJUANG DLM BIZ INI DENGAN PENUH BERSEMANGAT!

Terlebih dahulu dipanjatkan kesyukuran yang tidak terhingga kepada Allah s.w.t diatas limpah kurnianyer HAJAT saya telah tertunai melalui USAHA, YAKIN, SABAR & KONSISTEN dalam BIZ SIMKAD TONE EXCEL yang pertama didunia yang memberi pulangan KOMISYEN kepada kita.

Member Name : Nurul Huda Binti Zaini -
Join Date : 2013-08-26 21:49:38

Inilah tarikh permulaan saya memasukkan diri ke dunia BIZ ini. Seminggu yang pertama saya xmenaja. Saya banyak abiskan masa dengan melihat video SIFU MA berulang2 kali & melihat WEB2 PROMOSI yang ada di pasaran pacik GOOGLE. SAYA buat tu semua adalah kerana saya nak diri saya betul2 faham APA? BAGAIMANA? MENGAPA? KENAPA? CAM MANA NAK PROMOSI?

Kemudian saya Berguru pula dengan seorang IM dan juga U9 yang sgt sy RESPECT dikala ini, ambil peluang pergi kursus yang ditawarkan secara PERCUMA! Blk rumah saya apply apa yang telah diajar oleh sifu ini. Setiap apa yang dia buat saya duplikasi.. yang plg kelakarnyer(apabila dikenang waktu itu kembali) apa jer yg dia tulis kat wall..cepat2 saya copy paste kat wall FB saya n tukar tagline saya Sharing Is Caring, NurulhudaZn! Sebab xda IDEA sangat2 masih BLUR BLUR gitu.. saya buat sebab dia dah pesan “ikut cara saya”! apa lagi.. copy pon copy laaa…hehehe.. saya aktifkan diri dlm GROUP 21HB juga..blajar dr situ..analisis masalah n juga blajar menaja dari rakan2 dlm group itu.. saya juga menjadi SUPER PERAMAH dlm FB semua org sy tegur.. bg salam n perkenalkan BIZ ini.. Just Share, JUST DO IT!

Setelah sebulan JOIN BIZ ni saya bljar pula buat secara OFFLINE.. PENGALAMAN plg PAHIT bercampur MANIS ialah saya RAMBO sorang2(NAK sewa tapak mahal) di KARNIVAL sebuah UNIVERSITI di NILAI dari jam 10pg – 4PTG. Saya Photostat buku MA saya beli flyers 200KPG dan saya edarkan disitu.. terangkan kpd smua org yang saya jumpa disitu tentang peluang BIZ ini.. tetapi malangnyer sorang pon XJOIN… semua orang MENOLAK! Uhuhu! Tetapi saya tidak menyesal membuang masa disitu. Ini kerana selepas PERISTIWA PAHIT MANIS ini la yang memberi saya ERTI KESABARAN, KEYAKINAN, USAHA yang sebenar benarnya… Sejak dari itu hilang terus rasa malu saya untuk share biz ini kepada sesiapa yang saya jumpa! Just Share, JUST DO IT!

Alhamdullilah kini setelah 6BULAN Target yang telah saya letakkan semasa mula2 JOIN BIZ ini telah tercapai memiliki sebuah kereta untuk kegunaan ke Pejabat, Menghantar & Mengambil Anak Sekolah telah dimakbulkan olehnya. KOMISYEN bulanan TONE EXCEL saya gunakan untuk membayar Ansuran BULANAN! Saya pulangkan semula kereta SUAMI yang selama ini saya guna sejak berkahwin. SENYUM PANJANG SUAMI SAYA!

Walau kereta ini sangat kecil jika dibandingkan dengan SIFU MA, saya sangat2 MENGHARGAINYA, kerana kereta ini dimiliki atas Hasil USAHA TITIK PELUH saya sendiri SHARE BIZ TONE EXCEL yang sangat SEMPOI, CIPUT modalnyer n MUDAH walaupon untung SEN SEN SAHAJA. SAYA HANYA PERLU BERTAHAN, BERUSAHA, YAKIN, SABAR & KONSISTEN SAHAJA. Tiada sebarang MODAL TAMBAHAN Cuma TOPUP macam BIASA jer Handphone saya tu sebab saya nak gunakan..

BENAR-BENAR REALITI! PREPAID MEMBAYAR KEPADA KITA PADA 1hb, 11hb, dan 21hb SETIAP BULAN. INILAH TESTIMONI PERTAMA SAYA.

Dreaming Is Believing
Sharing Is Caring
Nurulhuda Zn
01118717976
 


No comments:

Post a Comment